logo   f 1 t you    gerb
 

Останні коментарі

LogoDO

Головна сторінка Новини Мистецтво без кордонів

Мистецтво без кордонів

(4 Голосів)

image

З 24 січня по 02 лютого у рамках підписаної угоди про співробітництво між закладами освіти України та Франції делегація вчителів та учнів Малобілозерської естетичної спеціалізованої школи-інтернату II-IIIступенів «Дивосвіт» на чолі з директором Яніною Овсієнко відвідали м. Ангулем (Франція). Обмінятися освітньо-культурним досвідом дивосвітівців запросила директор навчально-освітнього комплексу SainteMarthe-Chavagnes Веронік Деспор.

received-1568820029948642

 

Далека мандрівка стала незабутнім знайомством з країною, її мовою та культурою. Усіх чекав дуже доброзичливий прийом у французьких родинах, де кожен почувався затишно, комфортно, де було цікаво й по-рідному тепло. Українці мали реальну можливість познайомитися із побутом, традиціями та французькою кухнею: кожна хост-сім’я доклала максимум зусиль, щоб діти якомога більше дізналися про Францію.

Програма проєкту була цікавою, насиченою та різноманітною. Першу частину дня дивосвітівці проводили в навчально-освітньому комплексі, навчаючись разом із своїми однолітками. Українські педагоги також, відвідуючи заняття, спілкуючись з прекрасним педагогічним колективом закладу, знайомилися з системою освіти у Франції.

У рамках освітньо-культурного проєкту «Мистецтво без кордонів», українська делегація з задоволенням побувала на найбільшому в Європі 47 Міжнародному фестивалі коміксів в Ангулемі. Ця подія традиційно зібрала зірок жанру, програма була насичена виставками, майстер-класами. У цьому році на фестивалі президент Франції Еммануель Макрон урочисто відкрив «Рік коміксів 2020», заснований ЮНЕСКО. Всі ми були вражені надзвичайно високим рівнем підготовки та проведення заходу.

Масу незабутніх емоцій та вражень викликали не тільки екскурсії середньовічними містами Ангулем, Бордо, Брантом, Ла-Рошель , а й безпосередня участь у майстер-класах з виготовлення хрусткого французького багету, справжнього козячого сиру, та найсмачнішого шоколаду.

Так як регіон Шаранта славиться виробництвом коньяку, нашими французькими друзями була організована екскурсія до коньячного домуPHILBERT та на підприємство з виготовлення дубових бочок.

Неперевершеною була також прогулянка берегом Антлантичного океану, який вабив своїми безмежними просторами та біля якого панувала атмосфера спокою та гармонії …

Проєктні дні у Франції - одна з найцікавіших подій, які були в житті дивосвітівців. Саме тут вони познайомилися з історією цієї дивовижної країни, весело та корисно провели час, а головне – знайшли нових друзів, навчилися самостійності, упевненості, здобули практику живого спілкування з носіями іноземних мов.

І ось мить прощання з нашими новими сім'ями та друзями: на очах бринять сльози смутку… Та сподіваємося, що влітку ми знову зустрінемося (в рамках проєкту), але тепер вже – в нашому рідном «Дивосвіті». То ж ласкаво просимо до нас у гості!  

Наостанок діти поділилися своїми враженнями, розповіли, що подорож стала для них хорошим досвідом і першою сходинкою у визначенні майбутніх орієнтирів у житті.

Мамедова Софія

Без сумніву, подорож за кордон - унікальний досвід для кожного. Моє перебування у Франції змінило мене кардинально. По-перше,  участь у проєкті довела, що я можу самостійно вирішувати свої проблеми, по-друге, я стала більш комунікабельною та подружилася з багатьма людьми різного віку. Я переконалась, що всі культури різняться.  Французька ментальність  відрізняється від української: люди мають інші цінності, обговорюють інші аспекти життя та дотримуються інших традицій.

Рубель Денис

Ще з дитинства я мріяв побувати у Фпанції. І завдяки навчаню в «Дивосвіті» , моя мрія здійснилася.. Перебування у Франції було насичене емоціями, приємними враженнями. Я буду дуже сумувати за цими днями і сподіваюся, що  ще не раз відвідаю своїх французьких друзів.

Нагорний Родіон

Франція – одна з найбільш економічно розвинених країн, тому було справді цікаво взяти участь у цій проєкті та дізнатися про повсякденне життя цієї країни. Відвідавши її, ми всі зрозуміли, що потрібно багато працювати, щоб досягти успіху. І найголовніше те, що тепер кожен з нас  має гарного друга, і впевнився в тому, що мрії збуваються, якщо в них вірити і  що іноземну мову вчити треба ще наполегливіше!

Винник Данііл

Особисто для мене це був незабутній час. У французькій сім'ї мене зустріли дуже гостинно. З моєю французькою подругою-кореспондентом (її звали Laura) ми гарно потоваришували і знайшли спільну мову..Усе було чудово. Я хочу подякувати французьким друзям за гарну компанію та директорам «Дивосвіту» та Сан-Март Шавань за зусилля, які вони доклала, щоб поїздка була незабутньою.

Сухомлин Альона

Я була вражена гостинністю німецької родини. У нас багато відмінностей, але ми з легкістю порозумілися. Я також побачила, наскільки відрізняється наш спосіб життя. Німці  цілеспрямовані, у них спланований кожен день. Там суворо дотримуються порядку й дисципліни. Кожен член родини має свої обов’язки.

Карнаух Ілля

Це була поїздка, яку я точно запам’ятаю назавжди! Інша країна, інші люди, менталітет, звичаї - усе це було для мене новим та незвичним, але водночас я відшукав  багато спільного. Чесно кажучи, не можу вирішити, що сподобалося найбільше, тому що все було для мене небуденним  та цікавим…

Могилко Влад

Від цього обміну  отримав не лише неймовірні враження, але й знайшов нових друзів. . Французи дуже добрі й привітні люди Я вважаю, що ми будемо продовжувати наше спілкування й надалі. На мою думку, обмін кожному дав мотивацію йти вперед, ніколи не зупинятися й  досягати своєї мети.

Тарасенко Софія

Обмін вплинув на моє життя. Знати, що за кілька тисяч кілометрів тебе завжди чекає ще одна родина - дорогого варте! Нові емоції, друзі та новий рівень володіння іноземними мовами- безцінні подарунки цієї подорожі. Я безмежно вдячна своїй французкій родині та всім, хто долучився до цього обміну !

Шелофост Влада

Ця поїздка для мене стала першою сходинкою у визначенні майбутньої професії. З’явилась мрія – навчатись у французькому університеті, щоб повернутися туди знову, адже країна залишила найкращі спогади. Розвинена економіка, високий рівень життя, загальний порядок. Культура й цінності французів дали зрозуміти, що передусім потрібно думати про власне збагачення зсередини, показали, у якому темпі нам, молодому поколінню, яке мріє жити в європейській країні, потрібно рухатися.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід на сайт

Шкільна бібліотека

Зараз онлайн

Ніякий

Рейтинг користувачів

  • Максим_007
    7 ( +26/-2 )
  • Admin
    6 ( +20/-0 )
  • Ксения Сергеевна Щекинова
    13 ( +18/-0 )
  • Денис Корнейчук
    3 ( +18/-1 )
  • Іван
    3 ( +14/-0 )
  • Алёнка
    2 ( +14/-0 )
  • Sem
    3 ( +12/-0 )
  • Дашенька Корнева
    1 ( +9/-0 )
  • Даша Вадимовна Кононенко
    2 ( +9/-0 )
  • Анастасия Игорывна Гергуш
    2 ( +8/-0 )
  • Лаурита
    1 ( +8/-0 )
  • Bella
    2 ( +9/-1 )
  • Даришка
    2 ( +7/-0 )
  • Андрей
    1 ( +7/-0 )
  • Noname
    2 ( +7/-0 )

Сайт відвідали


mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterСьогодні47
mod_vvisit_counterВчора100
mod_vvisit_counterНа цьому тижні147
mod_vvisit_counterНа минуло тижні741
mod_vvisit_counterВ цьому місяці1805
mod_vvisit_counterВ минулому місяці5518
mod_vvisit_counterЗа весь час1056995

Онлайн: 3
Ваш IP: 54.160.244.62
,
No