logo   f 1 t you    gerb
 

Останні коментарі

LogoDO

Головна сторінка Новини ЩОБ ЛІТО СТАЛО НЕЗАБУТНІМ

ЩОБ ЛІТО СТАЛО НЕЗАБУТНІМ

(4 Голосів)

Влітку учні Малобілозерської естетичної школи-інтернату «Дивосвіт»  мали змогу відпочити, знайти нових друзів, покращити знання польської мови та ближче познайомитися з культурою та звичаями країни, адже їм випала чудова нагода взяти участь у молодіжному польсько-німецько-українському фестивалі "Lato z Muzami", що проходив у місті Новогард (Польща).

Талановиті вихованці «Дивосвіту» вже неодноразово вирушають до Польщі та кожного разу приємно дивують наших сусідів. Немає сумнівів у тому, що такі візити сприяють зміцненню дружніх  відносин між нашими країнами, а також допомагають українській молоді скласти уявлення про справжні європейські цінності та побачити те,  до чого нам треба прагнути. 3вичайно ж, ця поїздка відбулася завдяки багаторічній та невтомній праці директора школи Яніни Миколаївни Овсієнко.

Окрім українського дитячого колективу у програмі також брали участь групи дітей з Польщі та Німеччини. Основні заходи фестивалю відбулися 17-19 липня, але їм передувала кропітка, однак цікава робота. Учасники фестивалю мали змогу вчитися у справжніх професіоналів своєї справи. Учні мали можливість обрати такі категорії занять як малюнок та живопис, спів, сучасний та латиноамериканський танець, гру на барабанах та фаєр-шоу. Вихованці з натхненням переймали досвід у своїх наставників і на високому рівні проявили свої здібності у всіх категоріях. Однак і дивосвітівцям було чому навчити польських та німецьких друзів. Справжнє задоволення та неймовірні емоції отримали всі, хто завітав на український вечір, де наші учні провели своєрідний майстер-клас української пісні і танцю.  Гості вечора охоче повторювали рядки відомих українських пісень «Розпрягайте хлопці коней…» та «Підманула, підвела…», а жартівливий та запальний танець «Ойра, ойра…» захопив у величезне дружнє коло і дітей, і керівників.

Справжні українські традиції відкрилися для  мешканців Новогарду  під час виступу нашого колективу на відкритій сцені. Неповторні українські пісні та запальні танці, дотепний народний гумор і яскраві національні костюми справили неймовірне враження на всіх присутніх. Саме таке відродження національної культури (як зазначили деякі поляки) – це те, чого, на жаль, бракує зараз польській молоді.

Поряд із щоденними заняттями проводилися різноманітні цікаві заходи. 3окрема екскурсії містом, дискотека біля мальовничого місцевого  озера, поїздка до аквапарку та спортивні змагання, де наші учні посіли почесне ІІ місце. Все сприяло неймовірно теплій, дружній атмосфері, і навіть мовний  бар’єр не став на  заваді справжньому спілкуванню.

В рамках подорожі дивосвітівці відвідали також місто Щецин, де ознайомилися з історією та архітектурою міста, а також завітали до Західнопоморського технологічного університету у Щецині.

Феєричне завершення фестивалю відбулося 19 липня о 21:00 на відкритій сцені.  Глядачі  щирими оплесками вітали колектив з «Дивосвіту», який за час свого перебування вже встиг завоювати чимало прихильників.   Учасникам фестивалю директор новогардського будинку культури висловила подяку та вручила дипломи за активну участь у фестивалі.

Подорож промайнула, як один день. Сповнені вражень та нових ідей школярі повернулися додому. Черговий раз поїздка посприяла «живому» культурному обміну, в рамках якого учні та вчителі отримали нові знання, незабутні емоції та враження.

Канюка Наталія, вчитель української мови та літератури

 

 

Коментарі   

 
+2 #1 Алена Грядун 12.10.2015, 17:37
Дивосвіт-найкра щий!!“ :lol:
Сумую за вами :cry:
Цитата
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід на сайт

Шкільна бібліотека

Зараз онлайн

Ніякий

Рейтинг користувачів

  • Максим_007
    7 ( +26/-2 )
  • Admin
    6 ( +20/-0 )
  • Ксения Сергеевна Щекинова
    13 ( +18/-0 )
  • Денис Корнейчук
    3 ( +18/-1 )
  • Іван
    3 ( +14/-0 )
  • Алёнка
    2 ( +14/-0 )
  • Sem
    3 ( +12/-0 )
  • Дашенька Корнева
    1 ( +9/-0 )
  • Даша Вадимовна Кононенко
    2 ( +9/-0 )
  • Анастасия Игорывна Гергуш
    2 ( +8/-0 )
  • Лаурита
    1 ( +8/-0 )
  • Bella
    2 ( +9/-1 )
  • Даришка
    2 ( +7/-0 )
  • Андрей
    1 ( +7/-0 )
  • Noname
    2 ( +7/-0 )

Сайт відвідали


mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterСьогодні117
mod_vvisit_counterВчора100
mod_vvisit_counterНа цьому тижні217
mod_vvisit_counterНа минуло тижні741
mod_vvisit_counterВ цьому місяці1875
mod_vvisit_counterВ минулому місяці5518
mod_vvisit_counterЗа весь час1057065

Онлайн: 6
Ваш IP: 54.226.222.183
,
No