logo   f 1 t you    gerb
 

Останні коментарі

LogoDO

Головна сторінка Новини Дві країни – одна історія

Дві країни – одна історія

(1 Голос)

DSC-0239

У травні 2019 року Українсько-Польською Радою визначено переможців конкурсу на реалізацію проєктів в рамках здійснення Українсько-Польських обмінів молоддю. Цьогоріч на конкурс подано 52 заявки з 18 областей України, з яких відібрано було лише 14. Серед них і комунальний заклад «Малобілозерська спеціалізована естетична школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Дивосвіт» Запорізької обласної ради.

Ініційований закладом освіти проєкт «Дві країни- одна історія» реалізовувався в місті Одеса за фінансової підтримки Міністерства молоді та спорту України. У період з 13 по 20 жовтня 2019 року 19 представників із Малобілозерської школи-інтернату «Дивосвіт» та 19 учасників школи-партнера з міста Платеров (Польща) зустрілися для зміцнення міжкультурного українсько-польського молодіжного діалогу в процесі дослідження матеріального і нематеріального культурного надбання українського народу, внаслідок тісної плідної співпраці із польським етносом на території Одеси.

Керівник проєкту Яніна Овсієнко, його автори Вікторія Шовкопляс і Леся Матяж доклали максимум зусиль задля успішної реалізації заходу. Дні спілкування молоді обох країн були насичені, адже культурна програма передбачала проведення різнопланових екскурсій, відвідування музеїв, Одеського театру опери та балету (перегляд опери «Севільський цирульник»), зустрічі з Єпископом Римо-католицького Собору Успіння Пресвятої Діви Марії, Генеральним консулом Республіки Польща в м. Одеса та представниками громадської організації «Польська Нота». Учасники проєкту з захопленням прослухали лекцію доктора історичних наук, професора, завідувача кафедрою Нової та Новітньої історії Одеського Національного Університету імені І.І.Мечнікова, українського історика О.Б. Дьоміна. Молодь з задоволенням взяла участь у літературному та пісенному вечорах, майстер-класі від Арт-студії «Золоті руки», який провела Софія Пайгерт ( представниця ГО «Польська Нота»). Незабутньою для учасників стала і поїздка до Аккерманської фортеці, що у місті Білгород-Дністровський, яку організували представники громадської організації «ЕкоАрт».

Окрім цього, кожного дня під час запрограмованих культурних заходів проектанти виконували завдання творчого челенджу, а після прогулянки вечірньою Одесою спілкувалися за частуванням різноманітними польськими смаколиками, якими пригощали наші друзі - партнери.

Завершальним етапом програми стала конференція на тему «Внесок польської інтелегенції в культурну спадщину поліетнічної Одеси» та виставка-презентація скетчбуків, які учасники створювали протягом проекту. Кожен учасник, отримавши натхнення від творчих процесів, відкрив для себе нові факти з історії і культури Одеси, яка стала улюбленим містом для всіх учасників проєкту, в яке хочеться повертатися знову, щоб відкривати для себе нове.

Організатор проєкту - Малобілозерська школа-інтернат «Дивосвіт» висловлює щиру вдячність Міністерству молоді та спорту України та Українсько-Польській Раді обмінів молоддю, за сприяння яких заклад освіти реалізував свій проект, а також за підтримку талановитої молоді України та Польщі.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід на сайт

Шкільна бібліотека

Зараз онлайн

Ніякий

Рейтинг користувачів

  • Максим_007
    7 ( +26/-2 )
  • Admin
    6 ( +20/-0 )
  • Ксения Сергеевна Щекинова
    13 ( +18/-0 )
  • Денис Корнейчук
    3 ( +18/-1 )
  • Іван
    3 ( +14/-0 )
  • Алёнка
    2 ( +14/-0 )
  • Sem
    3 ( +12/-0 )
  • Дашенька Корнева
    1 ( +9/-0 )
  • Даша Вадимовна Кононенко
    2 ( +9/-0 )
  • Анастасия Игорывна Гергуш
    2 ( +8/-0 )
  • Лаурита
    1 ( +8/-0 )
  • Bella
    2 ( +9/-1 )
  • Даришка
    2 ( +7/-0 )
  • Андрей
    1 ( +7/-0 )
  • Noname
    2 ( +7/-0 )

Сайт відвідали


mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterСьогодні29
mod_vvisit_counterВчора100
mod_vvisit_counterНа цьому тижні129
mod_vvisit_counterНа минуло тижні741
mod_vvisit_counterВ цьому місяці1787
mod_vvisit_counterВ минулому місяці5518
mod_vvisit_counterЗа весь час1056977

Онлайн: 3
Ваш IP: 3.236.111.234
,
No