logo   f 1 t you    gerb
 

Останні коментарі

LogoDO

Головна сторінка Новини Поспішайте творити добро!

Поспішайте творити добро!

(11 Голосів)

Не хлібом єдиним живе людина. У цьому старовинному вислові – глибока думка: у людини багате і багатогранне духовне життя. З того моменту, як людина починає усвідомлювати себе як живу, розумну і обдаровану особистість, вона стикається з іншими людьми, спілкується з ними, вступає в світ щастя і горя, радості та прикрощів.

Найвища наука життя – мудрість, а найвища мудрість – бути добрим. Доброта і чуйність, співпереживання і щиросердність, уміння розуміти чужий біль, вчасно підтримати у важку хвилину – це повинно бути у характері кожної людини.

Цілком природним і закономірним вважалось допомогти знедоленому, нещасному, поділитися шматком хліба, дати притулок бездомному, захистити старість і немічність, порятувати хворого чи каліку, заступитися за беззахисного і скривдженого.

Людина починається з добра.

Сказав мудрець:

Живи, добро звершай!

 Та нагород за це не вимагай!

Лише в добро та в вищу правду віра,

Людину відрізняє від мавпи й звіра.

 Хай оживає істина стара:

 Людина починається з добра.

Лікування добротою потребують не тільки хворі та самотні, а й цілком благополучні й здо­рові люди, в яких душа черства й глуха до чужого го­ря. Лікування милосердям потрібне і тим, хто не ба­чить і не чує кривди й болю, несправедливості й горя.

На жаль, багато поряд із нами бідних людей, які з різних причин ледве виживають. Як­що кожен із нас буде небайдужим до чужого го­ря, то це полегшить їхнє життя.

На превеликий жаль, є люди на пер­ший погляд виховані, культурні та насправді бай­дужі до чужої біди і навіть забувають дорогу до рідного дому, де їх чекають батьки.

Коли людина самотня і за нею нікому доглянути, це одна справа. Коли ж діти відмовля­ються від своїх стареньких батьків, це - жах.

Наша народна мораль різко засуджує таких пустоцвітів, що цураються батьків,

 ще ве­ликий Кобзар писав:

 «...Хто матір забуває,

Того Бог карає,

Чужі люди цураються,

В хату не пускають.

І немає злому

На всій землі безконечній

Веселого дому».

Милосердя і доброта — як два крила, на яких тримається людство. І щоб виіскрити добро­ту із наших сердець, не потрібні страшні землетруси чи Чорнобильська катастрофа. Хіба у звичайному плині днів немає людей, які потребують допомоги?

Доброта і милосердя — багатоликі. Потреба в них — повсякчас. Навіть тоді, коли немає біди... Навіть там, де гори спокійні, й твердь земна не хитається під ногами...

На жаль, багато поряд із нами людей, які з різних причин ледве виживають.  Якщо кожен із нас буде небайдужим до чужого горя, то це полегшить їхнє життя.

Нелегка доля випала Україні у XXI столітті. Вир суспільно-політичного життя захопив і поглинув кожного. Ми, живучи у світі технологій маніпуляцій та амбіцій, забуваємо про головне – живемо один раз. Інколи важко зробити крок вперед, не маючи проблем з опорно-руховим апаратом, почути музику, маючи абсолютний слух, відчути тепло, маючи родину. А як бути тим, хто не має таких звичних на перший погляд можливостей? Єдине, що лишається у особливих людей – ВІРА. Не будьмо байдужими. Одна добра справа для тебе – дрібничка, а для когось – мрія, цілий світ… Зробімо перший крок РАЗОМ! Разом до МАЙБУТНЬОГО!

Так в Комунальному закладі «Малобілозерська спеціалізована-естетична школа-інтернат «Дивосвіт» ІІ-ІІІ ступенів Запорізької обласної ради  19.січня 2018 року учні 7-Б класу разом з класним керівником Вовк С.В. провели виховний захід: «Поспішайте творити добро!». Де затронули наболілі проблеми суспільства та  сьогодення.

Учні 5 класів проспівали пісню: «Від посмішки похмурий день світліший»

Доброта і чуйність, співпереживання і щиросердечність, уміння розділити чужий біль, підтримати у важку хвилину, розрадити в горі й біді — це в характері нашого народу.

Класний керівник Вовк С.В.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід на сайт

Шкільна бібліотека

Зараз онлайн

Ніякий

Рейтинг користувачів

  • Максим_007
    7 ( +26/-2 )
  • Admin
    6 ( +20/-0 )
  • Ксения Сергеевна Щекинова
    13 ( +18/-0 )
  • Денис Корнейчук
    3 ( +18/-1 )
  • Іван
    3 ( +14/-0 )
  • Алёнка
    2 ( +14/-0 )
  • Sem
    3 ( +12/-0 )
  • Дашенька Корнева
    1 ( +9/-0 )
  • Даша Вадимовна Кононенко
    2 ( +9/-0 )
  • Анастасия Игорывна Гергуш
    2 ( +8/-0 )
  • Лаурита
    1 ( +8/-0 )
  • Bella
    2 ( +9/-1 )
  • Даришка
    2 ( +7/-0 )
  • Андрей
    1 ( +7/-0 )
  • Noname
    2 ( +7/-0 )

Сайт відвідали


mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterСьогодні100
mod_vvisit_counterВчора99
mod_vvisit_counterНа цьому тижні423
mod_vvisit_counterНа минуло тижні741
mod_vvisit_counterВ цьому місяці2822
mod_vvisit_counterВ минулому місяці5518
mod_vvisit_counterЗа весь час1058012

Онлайн: 6
Ваш IP: 3.91.19.28
,
No